Юксел Кадриев едвам сдържа сълзите си: НЗОК не плати лекарства за 14 000 лв. на онкоболно дете, днес то си отиде

Юксел Кадриев едвам сдържа сълзите си: НЗОК не плати лекарства за 14 000 лв. на онкоболно дете, днес то си отиде

Малката Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 г. се разболява от левкемия. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца зловещото заболяване се завръща. 

През сълзи, Надя Мирчева допълни, че предпочита да не използва парите от дарителските сметки, за да може средствата да отидат при други семейства, които се нуждаят от помощ, защото в момента Мими е в изключително тежко състояние и транспортирането й е невъзможно.

Advertisement:

Скандал избухна около лечението на болно дете, след като семейството на 6-годишната Мария получи фактура за почти 14 хил. лв за противотуморни лекарства, които са вливани на детето.

Advertisement:

Фактурата е издадена от университетската болница „Царица Йонна” – ИСУЛ, където Мария се лекува в последните 2 месеца. Тя е със Синдром на Даун, настанена е в детската онкохематология с левкемия. Състоянието й беше тежко, пише Петел.

Противотуморните лекарства, които са й вливани, не са в списъка с платените от НЗОК. Затова на 25 април майката кандидатства по друг ред пред обществения фонд.

След като скандалът гръмна, здравната каса одобри плащането и поиска от майката декларация. Тя предпочита да не използва парите от дарителските сметки, за да може средствата да отидат при други семейства, които се нуждаят от помощ.

Днес съобщиха, че Мими е издъхнала. 

Източник: bradva.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *