Честито! Меган дари принц Хари със син!

Честито! Меган дари принц Хари със син!

Принц Хари обяви, че съпругата му Меган Маркъл е родила момче.

Гордият татко съобщи, че майката и бебето се чувстват „невероятно добре“. Принц Хари описа раждането на първото си дете като „най-удивителното преживяване“.

Advertisement:

„С радост обявявам, че тази сутрин с Меган ни се роди здраво бебе“, каза с усмивка пред телевизионните камери в Уиндзор херцогът на Съсекс, който е бил до съпругата си по време на раждането.

Запитан какво е да присъстваш в този момент, той се засмя и каза: „Не съм бил на много раждания. Това определено е моето първо раждане. Беше удивително, абсолютно невероятно и, както казах – толкова се гордея с жена ми.“

Бебето се е родило с тегло 3260 грама в 7:26 часа сутринта.

„Двойката благодари на всички за споделеното вълнение и подкрепа по време на този специален момент в живота си“, се казва в официалното съобщение.

Advertisement:

Майката на Меган Дория Регланд е заедно с дъщеря си във Фрогмор Котидж и е много щастлива, че е станала баба за първи път.

Принц Хари допълни, че все още не са решили какво име ще носи синът им. Херцогът на Съсекс каза, че „преносването“ им е дало възможност да мислят, но имали нужда от още време да решат. Терминът на Меган така и не бе обявен, както и полът на очакваното бебе.

Детето е седмо по ред в линията на наследяването на престола и се очаква да има двойно гражданство – британско и американско. Бебето няма автоматично да бъде принц или принцеса – тези титли ще трябва да бъдат връчени от кралицата чрез патентни писма. Синът на Хари и Меган е осмият правнук на кралица Елизабет II.

Официалното известие на церемониален статив извън Бъкингамския дворец, който обявява официално раждането на кралското бебе, е традиция, която датира най-малко от 1837 г., когато дворецът става официална резиденция на кралицата.

Източник: bradva.bg

Advertisement:
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *